Namen zavoda

 

Ideja za zavod je zrasla na domačem zeljniku in smo jo nekaj let skrbno negovali in z njo provocirali okolico, dokler ni nekega dne padla odločitev. Divje rastline si zaslužijo posebno pozornost in čeprav še ne vemo točno kako in kaj - se bo že našla pot, le lotiti se je treba. Divji vrt je zaenkrat še neobdelan in med rastlinami; užitnimi, zdravilnimi, uporabnimi, strupenimi, lepimi, redkimi in preprosto zanimivimi, smo začeli iskati najboljšo pot. Zavod je trenutno zaradi birokratskih postopkov še v ustanavljanju, se pa dejavnosti kljub temu (po drugih legalnih poteh) že izvajajo.

Čaka nas nepozabno raziskovalno potovanje, v katerem bomo spoznavali divje rastline, tiste, ki ob poti že dolgo čakajo na našo pozornost in tiste, ki smo jih v sodobni družbi že malo pozabili...

 
Namen divjega vrta je:

  • Najti vse tiste, ki si še posebej želijo spoznati svet rastlin, uživajo v naravi in si želijo živeti vsakdanje življenje z njo.
  • Izobraževati o uporabi naših divjih rastlin v vsakršne namene (užitne, zdravilne, za izdelavo izdelkov). Prepoznavanje tudi drugih vrst rastlin: redkih, lepih, zanimivih in strupenih.
  • Eksperimentirati in razvijati lastne recepture. Ponuditi čimveč praktičnih napotkov glede uporabe rastlin.
  • Združevati zainteresirane ter preko projektov, foruma in prostovoljstva skupaj odkrivati uporabo rastlin, poseben poudarek je na tradicionalni rabi.
  • Razvijati ponudbo, zanimivo za trg.
  • Pridobivati sredstva za delovanje zavoda in življenje njegovih članov.

 

Vendar, opozarjamo:

  • Narava ni zaradi nas, mi smo zaradi narave.
  • Prepožrešnost pri nabiranju je kaznovana z dodatnim delom doma in napade požrešnosti je odgovorno imeti pod nadzorom.
  • Avtorji te strani ne odgovarjajo za morebitne zdravstvene in druge težave ob uporabi divjih rastlin na podlagi nasvetov na tej strani.

 

 

 

 

Powered by Bullraider.com

AKTUALNO

Tečaj zeliščarstva 2018

Letos bomo v Divjem vrtu že drugo leto zapored organizirali daljši in bolj poglobljeni tečaj spoznavanja rastlin. Primeren je za vse tiste, ki želite podrobneje spoznati svet rastlin, dobiti širšo sliko o možnosti njihove uporabe ter biti samostojnejši pri prepoznavi vrst. Poudarek bo na naših avtohtonih rastlinah.

IMG 2536  

Več

Spletna FITOTERAPEVTSKA AMBULANTA

Favn

Eterična olja in zeliščni izdelki
Priporočamo - učenje botanike z igro!

Za delovanje spletne strani uporabljamo joomla sejni piškotek. Namesti se ob obisku spletne strani z unikatno vrednostjo in je nujen za pravilno delovanje spletne strani, zato ga ni mogoče onemogočiti oz. odstraniti. Je sejni (začasni) piškotek, kar pomeni, da se odstrani ob zaprtju vašega brskalnika. V primeru, da sprejemate piškotek, to potrdite s klikom na sprejemam. Še to: piškotki niso škodljivi - ne vsebujejo trojanski konj, virusov ali kakšne druge zlonamerne kode.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information