Spomin Užitne divje rastline v angleškem jeziku

Končno je tu tudi angleška različica priljubljene igre Spomin za mlade poznavalce rastlin na temo užitnih divjih rastlin.

Od decembra 2016 jo lahko naročite pri Divjem vrtu. Dobra ideja za poslovno darilo, prijatelje iz tujine ali preprosto kot zabaven pripomoček za učenje botanike in angleščine hkrati.

Redna cena spomina je 13 eur. Do 31.12.2017 pa vam podarimo BOŽIČNO NOVOLETNI POPUST - spomin le za 9 eur! Naročila so možna preko spletnega obrazca (spodaj) ali po mailu na kontakt@divjivrt.si. 

 

 

 

 

 

 Igra je sestavljena iz 24 razičnih sličic, lične škatlice in navodil. V navodilih je navedeno poleg angleškega in latinskega tudi slovensko ime. Prav tako je opisana možna uporaba  predstavljenih rastlin v prehranske namene in en kulinarični recept za vsako rastlino.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Čudovite ilustracije so narisane v akvarelu. Ilustratorka je Ines Zgonc, ki je poskrbela tudi za oblikovanje izdelka in lepe fotografije, ki jih pravkar gledate.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pari sličic. Vsak par sestavljata različni ilustraciji iste vrste rastline (npr. na eni sličici je cvet in na drugi sličici plod).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Katera rastlina je vaša najljubša?

 

 

 

 

 

 

Naročilo:*
Ime in Priimek:*
Naslov (ulica, hišna številka, poštna številka, pošta):*
Plačilo:
Vaš kontakt (e-mail):*
Morebitne vaše opombe:

 

Powered by Bullraider.com

Spletna FITOTERAPEVTSKA AMBULANTA

AKTUALNO

Delavnica na kmetiji Vrhivšek, Štajerska, 23. junij 2018

Na idilični kmetiji Vrhivšek, nedaleč od Celja, smo že v jeseni izvedli čudovito delavnico priprave na zimo. Tokrat pa si jo bomo ogledali v njenem razcvetu. In to ne samo kmetijo, temveč tudi njeno čudovito okolico. Spoznavali bomo užitne, zdravilne in strupene divje rastline, redke plevele in domača zelišča. Lotili se bomo destilacije melise in uživali v njenem pomirjujočem vonju.

Več

Delavnica v Beli Krajini, 13. maj 2018

Vabimo vas na delavnico, ki jo organiziramo skupaj z Zeliščarsko kmetijo Kočevar. Kmetija se nahaja v Dragomlji vasi pod Gorjanci, v rahlo gričevnatemu predelu nad belokranjsko ravnino. Minka in njen mož Tone vrt zeliščni vrt urejata že tretje leto zapored in skrajni čas je, da ga obiščemo tudi mi. :)

Več

BOTANIČNI SPREHOD PO DOLENJSKIH GRIČIH, petek, 4. maj.

Spoznavali bomo užitne, zdravilne in strupene divje rastline v neokrnjeni naravi dolenjskih gričev. Sprehod po izredno lepih kotičkih in spoznavanje pestrosti rastlinstva na vrstno bogatih travnikih vas bosta navdušila. 

Več

OSNOVE PREPOZNAVE IN UPORABE DIVJIH RASTLIN V LJUBLJANI, petek, 27. april.

Na prijetnem sprehodu po vaško/mestnem okolju bomo spoznali številne užitne in zdravilne rastline, ki jih vsak dan srečujemo v okolici naših domov. Izvedeli bomo, kako jih lahko sami uporabimo. Vodila vas bo biologinja Andreja Papež Kristanc.

Več

Tečaj zeliščarstva 2018

Letos bomo v Divjem vrtu že drugo leto zapored organizirali daljši in bolj poglobljeni tečaj spoznavanja rastlin. Primeren je za vse tiste, ki želite podrobneje spoznati svet rastlin, dobiti širšo sliko o možnosti njihove uporabe ter biti samostojnejši pri prepoznavi vrst. Poudarek bo na naših avtohtonih rastlinah.

IMG 2536  

Več

Favn

Eterična olja in zeliščni izdelki
Priporočamo - učenje botanike z igro!

Za delovanje spletne strani uporabljamo joomla sejni piškotek. Namesti se ob obisku spletne strani z unikatno vrednostjo in je nujen za pravilno delovanje spletne strani, zato ga ni mogoče onemogočiti oz. odstraniti. Je sejni (začasni) piškotek, kar pomeni, da se odstrani ob zaprtju vašega brskalnika. V primeru, da sprejemate piškotek, to potrdite s klikom na sprejemam. Še to: piškotki niso škodljivi - ne vsebujejo trojanski konj, virusov ali kakšne druge zlonamerne kode.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information