Zeliščna polivka z gredljatim lukom, dobro mislijo in kajmakom

Ta polivka je prijetno zeliščnega okusa, prevlada pa aroma dobre misli.

Potrebujemo:

  • 3 cvetoče poganjke dobre misli (Origanum vulgare, sveže ali suhe),
  • 2 socvetji gredljatega luka (Allium carinatum),
  • pol žlice masla,
  • 2-3 zvrhane žlice kajmaka.

Dobro misel drobno zrežemo. Gredljatemu luku izuščimo zelene brstičke (zelene bunkice, ki so v sredini cveta),  ostale cvetne dele pa drobno zrežemo. Zelišča, maslo in kajmak damo v malo kozico, prižgemo ogenj in pustimo, da zelišča nekaj minut vrejo v maščobi. Nati jih z žlico potresemo, kamor želimo (čez krompir, testenine, solato...)

 

IMG 0296

IMG 0297

 

IMG 0304

Powered by Bullraider.com

Spletna FITOTERAPEVTSKA AMBULANTA

AKTUALNO

Delavnica na kmetiji Vrhivšek, Štajerska, 23. junij 2018

Na idilični kmetiji Vrhivšek, nedaleč od Celja, smo že v jeseni izvedli čudovito delavnico priprave na zimo. Tokrat pa si jo bomo ogledali v njenem razcvetu. In to ne samo kmetijo, temveč tudi njeno čudovito okolico. Spoznavali bomo užitne, zdravilne in strupene divje rastline, redke plevele in domača zelišča. Lotili se bomo destilacije melise in uživali v njenem pomirjujočem vonju.

Več

Tečaj zeliščarstva 2018

Letos bomo v Divjem vrtu že drugo leto zapored organizirali daljši in bolj poglobljeni tečaj spoznavanja rastlin. Primeren je za vse tiste, ki želite podrobneje spoznati svet rastlin, dobiti širšo sliko o možnosti njihove uporabe ter biti samostojnejši pri prepoznavi vrst. Poudarek bo na naših avtohtonih rastlinah.

IMG 2536  

Več

Favn

Eterična olja in zeliščni izdelki
Priporočamo - učenje botanike z igro!

Za delovanje spletne strani uporabljamo joomla sejni piškotek. Namesti se ob obisku spletne strani z unikatno vrednostjo in je nujen za pravilno delovanje spletne strani, zato ga ni mogoče onemogočiti oz. odstraniti. Je sejni (začasni) piškotek, kar pomeni, da se odstrani ob zaprtju vašega brskalnika. V primeru, da sprejemate piškotek, to potrdite s klikom na sprejemam. Še to: piškotki niso škodljivi - ne vsebujejo trojanski konj, virusov ali kakšne druge zlonamerne kode.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information