Konec novembra smo v okviru kuharskega tečaja Društva študentov invalidov Slovenije izvedli srečanje na temo užitnih divjih rastlin. Sedem udeležencev je preizkušalo svoje brbončice in spoznavalo nenavadne divje okuse, ki so se v pripravljenih jedeh odlično odrezali.
In naš jedilnik:
– divja zelenjavna juha s sestavinami (čemaževe čebulice, kopriva (mrtva in velika), rman, ozkolistni trpotec, divje korenje, navadni dežen, krompir)
– pečen topinambur s krompirjem
– divji kruhi (ščirov, iz leskovih mačic in šipkove moke)
– omakice: (ena z malo strašnico in skuto, druga z navadno zvezdico s česnom in olivnim oljem, tretja z navadno česnovko in kislo smetano, četrta z vrtnim šetrajem, dobro mislijo in materino dušico, peta z rmanom na maslu in limono)
– sladica (kostanjev pire s prelivom iz volčjega jabolka in brinovo čokolado, okrašeno z volčjim jabolkom)
In tri ure so minile kot bi mignil.