Divji dan v okviru Festivala Kraška gmajna, Park Škocjanske jame, 21.4.2018

Za nami je zelo zanimiv dan, ki je potekal v okviru Festivala kraška gmajna.

Kljub številnim udeležencem smo se imeli krasno. Terensko vodenje, divja kuharija in predavanje so zapolnili praktično cel dan.

Največje odkritje dneva je bila prerasla repušica (Smyrnium perfoliatum), ki je tudi zelo uporabna užitna rastlina in smo jo tudi v Divjem vrtu prvič spoznali. Pognala je tudi krišina, ki je na ogledni turi še ni bilo. Srečali smo še Tommasinijev petoprstnik (Potentilla tommasiniana), pa navadni čober (Calamintha mentifolia), pa neko kobulnico, ki je imela čudovit vonj po komarčku, a ni bila komarček. In nek pelin s čudovitim vonjem – morda je šlo za beli pelin? Vsekakor ima kras ogromno zanimivih vrst, Primorci pa še posebno veliko znanja in veselja do uporabe divjih rastlin.

Kuhanje je potekalo kot običajno – v kaotičnem duhu, z odličnimi okusnimi rezultati, ki so se na koncu kar naenkrat zvrstili na mizo.

Spletle so se nove vezi in poznanstva, izmenjali smo tudi izkušnje in se imenitno imeli. Kras, upam, da se še kdaj vidimo ob kakšni podobni priložnosti! :)

Ta vnos je bil objavljen v Izvedene delavnice in predavanja. Zaznamek za trajno povezavo.