Namen zavoda

 

Ideja za zavod je zrasla na domačem zeljniku in smo jo nekaj let skrbno negovali in z njo provocirali okolico, dokler ni nekega dne padla odločitev. Divje rastline si zaslužijo posebno pozornost in čeprav še ne vemo točno kako in kaj - se bo že našla pot, le lotiti se je treba. Divji vrt je neobdelan, a na njem vse dobro zraste. Med rastlinami; užitnimi, zdravilnimi, uporabnimi, strupenimi, lepimi, redkimi in preprosto zanimivimi, najdemo tisto, kar je resnično pomembno - stik s samim sabo. Kajti razvili smo se v naravi in narava je naš dom, naša skrbnica in učiteljica. Zavod za uporabno botaniko Divji vrt je bil ustanovljen v letu 2015, vodenja in delavnice pa redno izvajamo že od leta 2013.

Čaka nas nepozabno raziskovalno potovanje, v katerem bomo spoznavali divje rastline, tiste, ki ob poti že dolgo čakajo na našo pozornost in tiste, ki smo jih v sodobni družbi že malo pozabili...


Namen divjega vrta je:

  • Najti vse tiste, ki si še posebej želijo spoznati svet rastlin, uživajo v naravi in si želijo živeti vsakdanje življenje z njo.
  • Izobraževati o uporabi naših divjih rastlin v vsakršne namene (užitne, zdravilne, za izdelavo izdelkov). Prepoznavanje tudi drugih vrst rastlin: redkih, lepih, zanimivih in strupenih.
  • Eksperimentirati in razvijati lastne recepture. Ponuditi čimveč praktičnih napotkov glede uporabe rastlin.
  • Združevati zainteresirane ter preko projektov, portala in prostovoljstva skupaj odkrivati uporabo rastlin, poseben poudarek je na tradicionalni rabi.
  • Razvijati ponudbo, zanimivo za trg.
  • Pridobivati sredstva za delovanje zavoda in življenje njegovih članov.

Vendar, opozarjamo:

  • Narava ni zaradi nas, mi smo zaradi narave.
  • Prepožrešnost pri nabiranju je kaznovana z dodatnim delom doma in napade požrešnosti je odgovorno imeti pod nadzorom.
  • Avtorji te strani ne odgovarjajo za morebitne zdravstvene in druge težave ob uporabi divjih rastlin na podlagi nasvetov na tej strani.

 

 

 

Powered by Bullraider.com

AKTUALNO

Z divjimi in gojenimi zelišči nad hormonske spremembe

Sobota, 24. avgust 2019 od 15:00–19:00, na kmetiji Vrhivšek

Ste tudi vi med tistimi, ki ugotavljate, da se vam nabirajo maščobe okrog pasu, opažate suho kožo in da vam pada libido? 

Zakaj pride do omenjenih sprememb in kako si na naraven način pomagati, kateri zeliščni pripravek uporabiti in na kakšen način - vse to bodo teme našega sobotnega popoldanskega druženja. 

Več

Spletna FITOTERAPEVTSKA AMBULANTA

Favn

Eterična olja in zeliščni izdelki
Priporočamo - učenje botanike z igro!

Za delovanje spletne strani uporabljamo joomla sejni piškotek. Namesti se ob obisku spletne strani z unikatno vrednostjo in je nujen za pravilno delovanje spletne strani, zato ga ni mogoče onemogočiti oz. odstraniti. Je sejni (začasni) piškotek, kar pomeni, da se odstrani ob zaprtju vašega brskalnika. V primeru, da sprejemate piškotek, to potrdite s klikom na sprejemam. Še to: piškotki niso škodljivi - ne vsebujejo trojanski konj, virusov ali kakšne druge zlonamerne kode.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information