Čaji dobre misli Terezije Nikolčič

IMG 0083 AV knjigi Čaji dobre misli Terezije Nikolčič je predstavljenih več kot 100 zdravilnih rastlin, ki jih lahko najdemo v naši naravi ali jih gojimo na naših vrtovih.

Avtorica je več kot 29 let vsak dan na ljubljanski tržnici prodajala zelišča, ki jih z družino pridelujejo na Blatni Brezovici pri Vrhniki. Svetuje pri izbiri čajnih mešanic, svoje bogate praktične izkušnje pa deli z nami v svoji knjigi.

Poleg opisov posamičnih zelišč, ki predstavljajo glavnino knjige, je zelo dragoceno poglavje o čajih in čajnih mešanicah pri različnih obolenjih in težavah ter poglavje o zdravljenju domačih živali. Zelo uporabni so tudi postopki za pripravo zeliščnih pripravkov (tinktur, kisov, vina in likerjev) ter postopki, s katerimi izvlečemo iz rastlin posamične učinkovine (sluzi, čreslovine, glikozide, eterična olja).

Knjiga vsekakor sodi na knjižne police slovenskih zeliščarjev in ljubiteljev zelišč. Z njo bodo dragoceni in preverjeni zeliščarski nasveti in recepti ob pojavu zdravstvenih težav takoj pri roki.

Za več o knjigi si lahko preberete tudi naš blog zapis.

 

Podatki o knjigi:

Naslov: Čaji dobre misli Terezije Nikolčič, 3. natis

Založba: Zavod Gaia planet Celje (Cangura.com)

Leto izida: 2018

Cena: 29,90 eur

Poštnina: 3,89 eur

Knjigo lahko naročite tudi preko Divjega vrta. Ob nakupu knjige dobite še brezplačen izvod aktualne številke revije Karma! Izpolnite spodnji obrazec in v nekaj dneh vam bomo knjigo poslali.

Naročilo:*
Ime in priimek:*
Naslov (ulica, hišna št, poštna št. in pošta):*
Vaš kontakt (telefon ali e-mail):*
Vaše morebitne opombe:

Plačilo knjige je ob povzetju.Powered by Bullraider.com

AKTUALNO

Delavnica njivski in vrtni pleveli, 9. avgust 2018

Še ena počitniška delavnica je pred nami. Tokrat se bomo sprehajali po vrtovih in njivah v neposredni bližini Kranja. Spoznavali bomo njivske in vrtne plevele ter travniške rastline. Izvedeli boste, kateri so uporabni (užitni, zdravilni) in kateri strupeni. Po delavnici boste "nadležen plevel" na svojih vrtičkih gledali z druge perspektive.

IMG 0318

Več

Spletna FITOTERAPEVTSKA AMBULANTA

Favn

Eterična olja in zeliščni izdelki
Priporočamo - učenje botanike z igro!

Za delovanje spletne strani uporabljamo joomla sejni piškotek. Namesti se ob obisku spletne strani z unikatno vrednostjo in je nujen za pravilno delovanje spletne strani, zato ga ni mogoče onemogočiti oz. odstraniti. Je sejni (začasni) piškotek, kar pomeni, da se odstrani ob zaprtju vašega brskalnika. V primeru, da sprejemate piškotek, to potrdite s klikom na sprejemam. Še to: piškotki niso škodljivi - ne vsebujejo trojanski konj, virusov ali kakšne druge zlonamerne kode.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information