Divja solata septembra

Potrebujemo:

  • 2oo g regratovih listov (Taraxacum officinale)
  • 10 poganjkov pokalice (Silene vulgaris)
  • 5 listov navadne ogrščice (Brassica napus)
  • 10 mladih listov rmana (Achillea millefolium)
  • 10 rozet gozdne potočarke (Rorripa sylvestis)
  • cvetove boreča in socvetja lucerne (Medicago sativa) za okras
  • 100 g kuhanega fižola
  • žlico ocvirkov
  • sol, olje in kis

Zelenjavo operemo in zrežemo na 1-2 cm široke trakove. Da regrat ne bo preveč grenil, vzamite samo zgornjo polovico listov. Začinimo z oljem, soljo in kisom ter premešamo. Na vrh stresemo kuhan fišol in stopljene ocvirke. Okrasimo z borečem in lucerno. Pred zaužitjem vse skupaj premešamo. Odlično!

Powered by Bullraider.com

AKTUALNO

Tečaj zeliščarstva 2020

Letos bomo v Divjem vrtu v maju in juniju že tretje leto zapored organizirali daljši in bolj poglobljeni tečaj spoznavanja rastlin. Primeren je za vse tiste, ki želite podrobneje spoznati svet rastlin, dobiti širšo sliko o možnosti njihove uporabe ter biti samostojnejši pri prepoznavi vrst. Poudarek bo na naših avtohtonih rastlinah. Preberi več ...

 

">IMG 2536

 

Vključili smo se v projekt FITOKMETIJE

V mesecu oktobru 2019 smo začeli z izvajanjem projekta Razvoj in uvajanje usposabljanja o zdravilnih rastlinah na učnih kmetijah – FITOKMETIJE, v katerem sodeluje 5 partnerjev. Namen projekta je preučiti možnosti razvoja in poskusno izvesti aktivnosti na kmetijah, ki se nanašajo na področje izobraževanja o okolju in hrani s poudarkom na fitoterapevtskih vsebinah.

Več

Spletna FITOTERAPEVTSKA AMBULANTA

Favn

Eterična olja in zeliščni izdelki
Priporočamo - učenje botanike z igro!

Za delovanje spletne strani uporabljamo joomla sejni piškotek. Namesti se ob obisku spletne strani z unikatno vrednostjo in je nujen za pravilno delovanje spletne strani, zato ga ni mogoče onemogočiti oz. odstraniti. Je sejni (začasni) piškotek, kar pomeni, da se odstrani ob zaprtju vašega brskalnika. V primeru, da sprejemate piškotek, to potrdite s klikom na sprejemam. Še to: piškotki niso škodljivi - ne vsebujejo trojanski konj, virusov ali kakšne druge zlonamerne kode.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information