Mineštra z regratovo korenino

Potrebujemo (za 3 osebe):

  • 100 g suhega ječmena,
  • 4 krompirje,
  • 1 kolerabo,
  • 3 rumene korenčke (lahko tudi kakšnega oranžnega),
  • 1-2 večji regratovi korenini (Taraxacum officinale agg.),
  • 2 srednje veliki ali manjši čebuli,
  • 1 manjšo cuketo (bučko),
  • 200 - 300 g prekajene šunke,
  • sol,
  • olje,
  • lovor (3 liste),
  • kumino v prahu,
  • majaron,
  • peteršilj (vejica),
  • približno 3 litre vode.

 

Čebulo rahlo prepražimo na malo olja, dodamo ječmen (ješprenj, najbolje, da ga že prej namočimo) in meso, zalijemo z vodo ter kuhamo pol ure. Nato dodamo še na koščke zrezano ostalo zelenjavo, regrat razrežemo na kolobarčke, solimo in začinimo z začimbami (razen s peteršiljem). Kuhamo še dobre pol ure, nato dodamo drobno zrezan peteršilj in še vroče ponudimo. Če smo ga kuhali v celem kosu, lahko meso razrežemo na koncu in ga ponudimo k (v) juhi. Zdravo in okusno.:)

 

Powered by Bullraider.com

AKTUALNO

Z divjimi in gojenimi zelišči nad hormonske spremembe

Sobota, 24. avgust 2019 od 15:00–19:00, na kmetiji Vrhivšek

Ste tudi vi med tistimi, ki ugotavljate, da se vam nabirajo maščobe okrog pasu, opažate suho kožo in da vam pada libido? 

Zakaj pride do omenjenih sprememb in kako si na naraven način pomagati, kateri zeliščni pripravek uporabiti in na kakšen način - vse to bodo teme našega sobotnega popoldanskega druženja. 

Več

Spletna FITOTERAPEVTSKA AMBULANTA

Favn

Eterična olja in zeliščni izdelki
Priporočamo - učenje botanike z igro!

Za delovanje spletne strani uporabljamo joomla sejni piškotek. Namesti se ob obisku spletne strani z unikatno vrednostjo in je nujen za pravilno delovanje spletne strani, zato ga ni mogoče onemogočiti oz. odstraniti. Je sejni (začasni) piškotek, kar pomeni, da se odstrani ob zaprtju vašega brskalnika. V primeru, da sprejemate piškotek, to potrdite s klikom na sprejemam. Še to: piškotki niso škodljivi - ne vsebujejo trojanski konj, virusov ali kakšne druge zlonamerne kode.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information