Bučna juha s kraškim šetrajem

Ta juha je zelo okusna.

Potrebujemo (za tri osebe):

  • 3 manjše krompirje,
  • 250 g oranžne buče (hokaido),
  • 1 čebulo,
  • žličko suhih ali svežih listov kraškega šetraja (Satureja montana),
  • dobre pol litra vode,
  • sol,
  • jušne kroglice (po želji).

Priprava: V vodo damo koške olupljenega in na majhne kockice zrezanega krompirja, enako velja za bučo in čebulo. Dodamo še zdrobljen ali drobno zrezan kraški šetraj, solimo in kuhamo pol ure. Nato spasiramo s paličnim mešalnikom in nalijemo v krožnike ali izdolbljeno polovico hokaido buče. Potresemo z jušnimi kroglicami in postrežemo. Dober tek!

 

Powered by Bullraider.com

AKTUALNO

Z divjimi in gojenimi zelišči nad hormonske spremembe

Sobota, 24. avgust 2019 od 15:00–19:00, na kmetiji Vrhivšek

Ste tudi vi med tistimi, ki ugotavljate, da se vam nabirajo maščobe okrog pasu, opažate suho kožo in da vam pada libido? 

Zakaj pride do omenjenih sprememb in kako si na naraven način pomagati, kateri zeliščni pripravek uporabiti in na kakšen način - vse to bodo teme našega sobotnega popoldanskega druženja. 

Več

Spletna FITOTERAPEVTSKA AMBULANTA

Favn

Eterična olja in zeliščni izdelki
Priporočamo - učenje botanike z igro!

Za delovanje spletne strani uporabljamo joomla sejni piškotek. Namesti se ob obisku spletne strani z unikatno vrednostjo in je nujen za pravilno delovanje spletne strani, zato ga ni mogoče onemogočiti oz. odstraniti. Je sejni (začasni) piškotek, kar pomeni, da se odstrani ob zaprtju vašega brskalnika. V primeru, da sprejemate piškotek, to potrdite s klikom na sprejemam. Še to: piškotki niso škodljivi - ne vsebujejo trojanski konj, virusov ali kakšne druge zlonamerne kode.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information