Lukov štrudelj z ocvirki

To je izvrsten zelenjavni štrudelj, narejen z divjim lukom in porom, lahko pa ga naredimo le iz ene izmed obeh zelenjav.

Potrebujemo:

Za nadev:

  • šop mladih poganjkov divjega luka,
  • pol pora,
  • 2 žlici ocvirkov,
  • sol.

Za testo: 

  • 300-400 g moke,
  • 1-2 žlici olivnega olja,
  • 1 jajce,
  • vodo,
  • ščepec soli.

Sestavine za testo zmešamo, da dobimo testo, ki je toliko trdno, da se ne prijema rok. Pustimo ga počivati. Medtem damo ocvirke v ponev in jih nekoliko popražimo. Luke in por olupimo in zrežemo na manjše koščke. Dodamo jih k ocvirkom in nekaj časa pražimo ter nekoliko zalijemo z vodo, da se fino zmehčajo. Solimo po okusu in nato pražimo, dokler odvečna voda ne izhlapi. Potem testo razvaljamo, nanj namažemo maso iz ocvirkov in luka ter zavijemo. Pečemo cca pol ure na 180-200°C (na peki papirju) in še toplo postrežemo. Ta štrudelj je zelo okusen in idealen za hitro pripravljeno kosilo.

 

 

IMG 0410 IMG 0432

Powered by Bullraider.com

AKTUALNO

Tečaj zeliščarstva 2020

Letos bomo v Divjem vrtu v maju in juniju že tretje leto zapored organizirali daljši in bolj poglobljeni tečaj spoznavanja rastlin. Primeren je za vse tiste, ki želite podrobneje spoznati svet rastlin, dobiti širšo sliko o možnosti njihove uporabe ter biti samostojnejši pri prepoznavi vrst. Poudarek bo na naših avtohtonih rastlinah. Preberi več ...

 

">IMG 2536

 

Vključili smo se v projekt FITOKMETIJE

V mesecu oktobru 2019 smo začeli z izvajanjem projekta Razvoj in uvajanje usposabljanja o zdravilnih rastlinah na učnih kmetijah – FITOKMETIJE, v katerem sodeluje 5 partnerjev. Namen projekta je preučiti možnosti razvoja in poskusno izvesti aktivnosti na kmetijah, ki se nanašajo na področje izobraževanja o okolju in hrani s poudarkom na fitoterapevtskih vsebinah.

Več

Spletna FITOTERAPEVTSKA AMBULANTA

Favn

Eterična olja in zeliščni izdelki
Priporočamo - učenje botanike z igro!

Za delovanje spletne strani uporabljamo joomla sejni piškotek. Namesti se ob obisku spletne strani z unikatno vrednostjo in je nujen za pravilno delovanje spletne strani, zato ga ni mogoče onemogočiti oz. odstraniti. Je sejni (začasni) piškotek, kar pomeni, da se odstrani ob zaprtju vašega brskalnika. V primeru, da sprejemate piškotek, to potrdite s klikom na sprejemam. Še to: piškotki niso škodljivi - ne vsebujejo trojanski konj, virusov ali kakšne druge zlonamerne kode.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information