Lukov štrudelj z ocvirki

To je izvrsten zelenjavni štrudelj, narejen z divjim lukom in porom, lahko pa ga naredimo le iz ene izmed obeh zelenjav.

Potrebujemo:

Za nadev:

  • šop mladih poganjkov divjega luka,
  • pol pora,
  • 2 žlici ocvirkov,
  • sol.

Za testo: 

  • 300-400 g moke,
  • 1-2 žlici olivnega olja,
  • 1 jajce,
  • vodo,
  • ščepec soli.

Sestavine za testo zmešamo, da dobimo testo, ki je toliko trdno, da se ne prijema rok. Pustimo ga počivati. Medtem damo ocvirke v ponev in jih nekoliko popražimo. Luke in por olupimo in zrežemo na manjše koščke. Dodamo jih k ocvirkom in nekaj časa pražimo ter nekoliko zalijemo z vodo, da se fino zmehčajo. Solimo po okusu in nato pražimo, dokler odvečna voda ne izhlapi. Potem testo razvaljamo, nanj namažemo maso iz ocvirkov in luka ter zavijemo. Pečemo cca pol ure na 180-200°C (na peki papirju) in še toplo postrežemo. Ta štrudelj je zelo okusen in idealen za hitro pripravljeno kosilo.

 

 

IMG 0410 IMG 0432

Powered by Bullraider.com

AKTUALNO

Z divjimi in gojenimi zelišči nad hormonske spremembe

Sobota, 24. avgust 2019 od 15:00–19:00, na kmetiji Vrhivšek

Ste tudi vi med tistimi, ki ugotavljate, da se vam nabirajo maščobe okrog pasu, opažate suho kožo in da vam pada libido? 

Zakaj pride do omenjenih sprememb in kako si na naraven način pomagati, kateri zeliščni pripravek uporabiti in na kakšen način - vse to bodo teme našega sobotnega popoldanskega druženja. 

Več

Spletna FITOTERAPEVTSKA AMBULANTA

Favn

Eterična olja in zeliščni izdelki
Priporočamo - učenje botanike z igro!

Za delovanje spletne strani uporabljamo joomla sejni piškotek. Namesti se ob obisku spletne strani z unikatno vrednostjo in je nujen za pravilno delovanje spletne strani, zato ga ni mogoče onemogočiti oz. odstraniti. Je sejni (začasni) piškotek, kar pomeni, da se odstrani ob zaprtju vašega brskalnika. V primeru, da sprejemate piškotek, to potrdite s klikom na sprejemam. Še to: piškotki niso škodljivi - ne vsebujejo trojanski konj, virusov ali kakšne druge zlonamerne kode.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information