Zeliščna polivka z gredljatim lukom, dobro mislijo in kajmakom

Ta polivka je prijetno zeliščnega okusa, prevlada pa aroma dobre misli.

Potrebujemo:

  • 3 cvetoče poganjke dobre misli (Origanum vulgare, sveže ali suhe),
  • 2 socvetji gredljatega luka (Allium carinatum),
  • pol žlice masla,
  • 2-3 zvrhane žlice kajmaka.

Dobro misel drobno zrežemo. Gredljatemu luku izuščimo zelene brstičke (zelene bunkice, ki so v sredini cveta),  ostale cvetne dele pa drobno zrežemo. Zelišča, maslo in kajmak damo v malo kozico, prižgemo ogenj in pustimo, da zelišča nekaj minut vrejo v maščobi. Nati jih z žlico potresemo, kamor želimo (čez krompir, testenine, solato...)

 

IMG 0296

IMG 0297

 

IMG 0304

Powered by Bullraider.com

AKTUALNO

Delavnica njivski in vrtni pleveli, 9. avgust 2018

Še ena počitniška delavnica je pred nami. Tokrat se bomo sprehajali po vrtovih in njivah v neposredni bližini Kranja. Spoznavali bomo njivske in vrtne plevele ter travniške rastline. Izvedeli boste, kateri so uporabni (užitni, zdravilni) in kateri strupeni. Po delavnici boste "nadležen plevel" na svojih vrtičkih gledali z druge perspektive.

IMG 0318

Več

Spletna FITOTERAPEVTSKA AMBULANTA

Favn

Eterična olja in zeliščni izdelki
Priporočamo - učenje botanike z igro!

Za delovanje spletne strani uporabljamo joomla sejni piškotek. Namesti se ob obisku spletne strani z unikatno vrednostjo in je nujen za pravilno delovanje spletne strani, zato ga ni mogoče onemogočiti oz. odstraniti. Je sejni (začasni) piškotek, kar pomeni, da se odstrani ob zaprtju vašega brskalnika. V primeru, da sprejemate piškotek, to potrdite s klikom na sprejemam. Še to: piškotki niso škodljivi - ne vsebujejo trojanski konj, virusov ali kakšne druge zlonamerne kode.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information