Cikorija an kafe

Grenčine in inulin, ki se nahajajo v koreninah navadnega potrošnika spodbujajoče delujejo na celotno presnovo in zvišajo apetit. Poveča se delovanje koristnih bakterij v črevesju in izboljša absorbcija mineralov v debelem črevesu, npr. kalcija in železa. Korenine nabiramo od jeseni do pomladi. 

 

 

Sestavine:

      • korenine potrošnika
      • voda
      • mleko
      • sladkor po želji                                                                                                                                                                         

Korenine potrošnika zrežemo na tanke kolobarčke in na zelo nizki temperaturi pražimo na ponvi, dokler se povsem ne izsušijo in postanejo trdi kot kamen. Pazimo, da jih ne zažgemo. Za praženje so boljši elekrični kot plinski štedilniki. Nato jih damo na leseno desko ali v platneno krpo in dobro potolčemo s tolkačem. Ko dobimo fin prah, ja naša divja cikorija pripravljena. Žlico prahu stresemo v pol litra vode in zavremo ter takoj nato odstavimo. Tekoči del nalijemo v skodelice do treh četrtin in do vrha zalijemo z mlekom. Po želji si pripravljen napitek osladimo še z žličko sladkorja. Okus je skoraj identičen kupljenim pripravkom (cikorija), le da je še nekoliko boljši!

 

Powered by Bullraider.com

AKTUALNO

Z divjimi in gojenimi zelišči nad hormonske spremembe

Sobota, 24. avgust 2019 od 15:00–19:00, na kmetiji Vrhivšek

Ste tudi vi med tistimi, ki ugotavljate, da se vam nabirajo maščobe okrog pasu, opažate suho kožo in da vam pada libido? 

Zakaj pride do omenjenih sprememb in kako si na naraven način pomagati, kateri zeliščni pripravek uporabiti in na kakšen način - vse to bodo teme našega sobotnega popoldanskega druženja. 

Več

Spletna FITOTERAPEVTSKA AMBULANTA

Favn

Eterična olja in zeliščni izdelki
Priporočamo - učenje botanike z igro!

Za delovanje spletne strani uporabljamo joomla sejni piškotek. Namesti se ob obisku spletne strani z unikatno vrednostjo in je nujen za pravilno delovanje spletne strani, zato ga ni mogoče onemogočiti oz. odstraniti. Je sejni (začasni) piškotek, kar pomeni, da se odstrani ob zaprtju vašega brskalnika. V primeru, da sprejemate piškotek, to potrdite s klikom na sprejemam. Še to: piškotki niso škodljivi - ne vsebujejo trojanski konj, virusov ali kakšne druge zlonamerne kode.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information