Šabesa

Šabesa je gazirana pijača iz bezgovih socvetij.

Sestavine:

  • 10 litrov vode
  • 10 bezgovih socvetij
  • 1 kg sladkorja
  • 2 dcl kisa
  • 2-3 limone (sok)

Vse sestavine dobro premešaš (paziš, da se raztopi ves sladkor). Pustiš stati 4-5 dni in vmes večkrat premešaš. Nato tekočino precediš v sterilizirane steklenice in neprodušno zapreš. Po dveh do treh dneh je šabesa pripravljena, saj se stvori dovolj mehurčkov ogljikovega dioksida. Pije in porabi se sproti, za žejo. Pazite, da vam ne eksplodirajo steklenice (tu pa tam jih odprite, da spustite ogljikov dioksid ven).

Powered by Bullraider.com

AKTUALNO

Tečaj zeliščarstva 2020

Letos bomo v Divjem vrtu v maju in juniju že tretje leto zapored organizirali daljši in bolj poglobljeni tečaj spoznavanja rastlin. Primeren je za vse tiste, ki želite podrobneje spoznati svet rastlin, dobiti širšo sliko o možnosti njihove uporabe ter biti samostojnejši pri prepoznavi vrst. Poudarek bo na naših avtohtonih rastlinah. Preberi več ...

 

">IMG 2536

 

Vključili smo se v projekt FITOKMETIJE

V mesecu oktobru 2019 smo začeli z izvajanjem projekta Razvoj in uvajanje usposabljanja o zdravilnih rastlinah na učnih kmetijah – FITOKMETIJE, v katerem sodeluje 5 partnerjev. Namen projekta je preučiti možnosti razvoja in poskusno izvesti aktivnosti na kmetijah, ki se nanašajo na področje izobraževanja o okolju in hrani s poudarkom na fitoterapevtskih vsebinah.

Več

Spletna FITOTERAPEVTSKA AMBULANTA

Favn

Eterična olja in zeliščni izdelki
Priporočamo - učenje botanike z igro!

Za delovanje spletne strani uporabljamo joomla sejni piškotek. Namesti se ob obisku spletne strani z unikatno vrednostjo in je nujen za pravilno delovanje spletne strani, zato ga ni mogoče onemogočiti oz. odstraniti. Je sejni (začasni) piškotek, kar pomeni, da se odstrani ob zaprtju vašega brskalnika. V primeru, da sprejemate piškotek, to potrdite s klikom na sprejemam. Še to: piškotki niso škodljivi - ne vsebujejo trojanski konj, virusov ali kakšne druge zlonamerne kode.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information