Sirup iz bezgovih jagod

Bezgovim jagodam so v ljudskem izročilu pripisovali izredno zdravilno moč. V obliki sirupa ugodno delujejo pri prehladnih obolenjih, zato si lahko preventivno z njim gasimo žejo skozi vse leto. Tudi okus nas bo prepričal.  Sirup je brez umetnih arom, barvil in konzervansov in vsekakor boljša izbira kot umetni, kupljeni sirupi. 

Sestavine:

  • 1 kg bezgovih jagod
  • 1,25 kg sladkorja
  • 15 g citronske kisline/liter pijače
  • 1 dl vode/liter soka

Bezgove jagode osmukamo s pecljev in operemo. Nato jih z leseno tlačilko za krompir pretlačimo in dodamo 4 žlice sladkorja, da se sok bolje izloči. Pustimo v hladilniku čez noč. Zjutraj precedimo čez krpo. Dobljenemu soku dodamo sladkor, 1 dl vode in citronsko kislino ter prevremo. Vre naj približno 20 minut. Nato tekočino zapremo v sterilizirane steklenice. Za uporabo sirup redčimo z vodo.

 

 

Powered by Bullraider.com

AKTUALNO

Z divjimi in gojenimi zelišči nad hormonske spremembe

Sobota, 24. avgust 2019 od 15:00–19:00, na kmetiji Vrhivšek

Ste tudi vi med tistimi, ki ugotavljate, da se vam nabirajo maščobe okrog pasu, opažate suho kožo in da vam pada libido? 

Zakaj pride do omenjenih sprememb in kako si na naraven način pomagati, kateri zeliščni pripravek uporabiti in na kakšen način - vse to bodo teme našega sobotnega popoldanskega druženja. 

Več

Spletna FITOTERAPEVTSKA AMBULANTA

Favn

Eterična olja in zeliščni izdelki
Priporočamo - učenje botanike z igro!

Za delovanje spletne strani uporabljamo joomla sejni piškotek. Namesti se ob obisku spletne strani z unikatno vrednostjo in je nujen za pravilno delovanje spletne strani, zato ga ni mogoče onemogočiti oz. odstraniti. Je sejni (začasni) piškotek, kar pomeni, da se odstrani ob zaprtju vašega brskalnika. V primeru, da sprejemate piškotek, to potrdite s klikom na sprejemam. Še to: piškotki niso škodljivi - ne vsebujejo trojanski konj, virusov ali kakšne druge zlonamerne kode.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information