Sirup iz bezgovih jagod

Bezgovim jagodam so v ljudskem izročilu pripisovali izredno zdravilno moč. V obliki sirupa ugodno delujejo pri prehladnih obolenjih, zato si lahko preventivno z njim gasimo žejo skozi vse leto. Tudi okus nas bo prepričal.  Sirup je brez umetnih arom, barvil in konzervansov in vsekakor boljša izbira kot umetni, kupljeni sirupi. 

Sestavine:

  • 1 kg bezgovih jagod
  • 1,25 kg sladkorja
  • 15 g citronske kisline/liter pijače
  • 1 dl vode/liter soka

Bezgove jagode osmukamo s pecljev in operemo. Nato jih z leseno tlačilko za krompir pretlačimo in dodamo 4 žlice sladkorja, da se sok bolje izloči. Pustimo v hladilniku čez noč. Zjutraj precedimo čez krpo. Dobljenemu soku dodamo sladkor, 1 dl vode in citronsko kislino ter prevremo. Vre naj približno 20 minut. Nato tekočino zapremo v sterilizirane steklenice. Za uporabo sirup redčimo z vodo.

 

 

Powered by Bullraider.com

AKTUALNO

Tečaj zeliščarstva 2020

Letos bomo v Divjem vrtu v maju in juniju že tretje leto zapored organizirali daljši in bolj poglobljeni tečaj spoznavanja rastlin. Primeren je za vse tiste, ki želite podrobneje spoznati svet rastlin, dobiti širšo sliko o možnosti njihove uporabe ter biti samostojnejši pri prepoznavi vrst. Poudarek bo na naših avtohtonih rastlinah. Preberi več ...

 

">IMG 2536

 

Vključili smo se v projekt FITOKMETIJE

V mesecu oktobru 2019 smo začeli z izvajanjem projekta Razvoj in uvajanje usposabljanja o zdravilnih rastlinah na učnih kmetijah – FITOKMETIJE, v katerem sodeluje 5 partnerjev. Namen projekta je preučiti možnosti razvoja in poskusno izvesti aktivnosti na kmetijah, ki se nanašajo na področje izobraževanja o okolju in hrani s poudarkom na fitoterapevtskih vsebinah.

Več

Spletna FITOTERAPEVTSKA AMBULANTA

Favn

Eterična olja in zeliščni izdelki
Priporočamo - učenje botanike z igro!

Za delovanje spletne strani uporabljamo joomla sejni piškotek. Namesti se ob obisku spletne strani z unikatno vrednostjo in je nujen za pravilno delovanje spletne strani, zato ga ni mogoče onemogočiti oz. odstraniti. Je sejni (začasni) piškotek, kar pomeni, da se odstrani ob zaprtju vašega brskalnika. V primeru, da sprejemate piškotek, to potrdite s klikom na sprejemam. Še to: piškotki niso škodljivi - ne vsebujejo trojanski konj, virusov ali kakšne druge zlonamerne kode.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information