Dobra misel za čaj

Čaj iz dobre misli je, kljub temu, da je ta rastlina običajno uporabljana kot divji nadomestek gojenega origana, presenetljivo dober, prav tako pa ugodno vpliva na prebavni sistem. Cvetoče poganjke dobre misli naberemo v poletnem času in jih kar cele posušimo. Nato jih spravimo v steklen kozarec. Okus in aroma bosta ostala praktično nespremenjena še vsaj dve leti, čeprav je teoretično bolje, da vsako leto naberemo in posušimo nove rastline. 

Priprava: Zavremo pol litra vode, ogenj ugasnemo in v vodo vržemo en cvetoč poganjek dobre misli. Posodo pokrijemo s pokrovko in pustimo stati pet minut. Nato čaj precedimo v dve skodelici in voila, zimski večer v dvoje je postal prav prijetno domač!

Powered by Bullraider.com

AKTUALNO

Tečaj zeliščarstva 2020

Letos bomo v Divjem vrtu v maju in juniju že tretje leto zapored organizirali daljši in bolj poglobljeni tečaj spoznavanja rastlin. Primeren je za vse tiste, ki želite podrobneje spoznati svet rastlin, dobiti širšo sliko o možnosti njihove uporabe ter biti samostojnejši pri prepoznavi vrst. Poudarek bo na naših avtohtonih rastlinah. Preberi več ...

 

">IMG 2536

 

Vključili smo se v projekt FITOKMETIJE

V mesecu oktobru 2019 smo začeli z izvajanjem projekta Razvoj in uvajanje usposabljanja o zdravilnih rastlinah na učnih kmetijah – FITOKMETIJE, v katerem sodeluje 5 partnerjev. Namen projekta je preučiti možnosti razvoja in poskusno izvesti aktivnosti na kmetijah, ki se nanašajo na področje izobraževanja o okolju in hrani s poudarkom na fitoterapevtskih vsebinah.

Več

Spletna FITOTERAPEVTSKA AMBULANTA

Favn

Eterična olja in zeliščni izdelki
Priporočamo - učenje botanike z igro!

Za delovanje spletne strani uporabljamo joomla sejni piškotek. Namesti se ob obisku spletne strani z unikatno vrednostjo in je nujen za pravilno delovanje spletne strani, zato ga ni mogoče onemogočiti oz. odstraniti. Je sejni (začasni) piškotek, kar pomeni, da se odstrani ob zaprtju vašega brskalnika. V primeru, da sprejemate piškotek, to potrdite s klikom na sprejemam. Še to: piškotki niso škodljivi - ne vsebujejo trojanski konj, virusov ali kakšne druge zlonamerne kode.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information