Dobra misel za čaj

Čaj iz dobre misli je, kljub temu, da je ta rastlina običajno uporabljana kot divji nadomestek gojenega origana, presenetljivo dober, prav tako pa ugodno vpliva na prebavni sistem. Cvetoče poganjke dobre misli naberemo v poletnem času in jih kar cele posušimo. Nato jih spravimo v steklen kozarec. Okus in aroma bosta ostala praktično nespremenjena še vsaj dve leti, čeprav je teoretično bolje, da vsako leto naberemo in posušimo nove rastline. 

Priprava: Zavremo pol litra vode, ogenj ugasnemo in v vodo vržemo en cvetoč poganjek dobre misli. Posodo pokrijemo s pokrovko in pustimo stati pet minut. Nato čaj precedimo v dve skodelici in voila, zimski večer v dvoje je postal prav prijetno domač!

Powered by Bullraider.com

AKTUALNO

Z divjimi in gojenimi zelišči nad hormonske spremembe

Sobota, 24. avgust 2019 od 15:00–19:00, na kmetiji Vrhivšek

Ste tudi vi med tistimi, ki ugotavljate, da se vam nabirajo maščobe okrog pasu, opažate suho kožo in da vam pada libido? 

Zakaj pride do omenjenih sprememb in kako si na naraven način pomagati, kateri zeliščni pripravek uporabiti in na kakšen način - vse to bodo teme našega sobotnega popoldanskega druženja. 

Več

Spletna FITOTERAPEVTSKA AMBULANTA

Favn

Eterična olja in zeliščni izdelki
Priporočamo - učenje botanike z igro!

Za delovanje spletne strani uporabljamo joomla sejni piškotek. Namesti se ob obisku spletne strani z unikatno vrednostjo in je nujen za pravilno delovanje spletne strani, zato ga ni mogoče onemogočiti oz. odstraniti. Je sejni (začasni) piškotek, kar pomeni, da se odstrani ob zaprtju vašega brskalnika. V primeru, da sprejemate piškotek, to potrdite s klikom na sprejemam. Še to: piškotki niso škodljivi - ne vsebujejo trojanski konj, virusov ali kakšne druge zlonamerne kode.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information