Članek o kronični toksičnosti rastlin - prvi del

V prvem članku Luka opisuje kancerogenost, teratogenost in endokrino toksičnost rastlin, ki se v evropskem prostoru uporabljajo v prehranske in zdravilne namene. Med karcinogenimi snovmi se osredotoča na alkenil benzene, ki so v številnih začimbnicah (bazilika, muškatni orešček in druge), pirolizidinske alkaloide in ptakilozide v orlovi praproti.

Ukvarja se tudi z vplivi fitoestrogenov na zdravje in pseudohiperaldosteronizmom zaradi prekomerne uporabe izdelkov iz sladkega korena.

 

Dostop do članka je v priloženem pdf-ju.

Powered by Bullraider.com

AKTUALNO

Z divjimi in gojenimi zelišči nad hormonske spremembe

Sobota, 24. avgust 2019 od 15:00–19:00, na kmetiji Vrhivšek

Ste tudi vi med tistimi, ki ugotavljate, da se vam nabirajo maščobe okrog pasu, opažate suho kožo in da vam pada libido? 

Zakaj pride do omenjenih sprememb in kako si na naraven način pomagati, kateri zeliščni pripravek uporabiti in na kakšen način - vse to bodo teme našega sobotnega popoldanskega druženja. 

Več

Spletna FITOTERAPEVTSKA AMBULANTA

Za delovanje spletne strani uporabljamo joomla sejni piškotek. Namesti se ob obisku spletne strani z unikatno vrednostjo in je nujen za pravilno delovanje spletne strani, zato ga ni mogoče onemogočiti oz. odstraniti. Je sejni (začasni) piškotek, kar pomeni, da se odstrani ob zaprtju vašega brskalnika. V primeru, da sprejemate piškotek, to potrdite s klikom na sprejemam. Še to: piškotki niso škodljivi - ne vsebujejo trojanski konj, virusov ali kakšne druge zlonamerne kode.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information