Melisin vazelin

Mandljevo olje in čebelji vosek ščitita ustnice pred zunanjimi vplivi, npr. vetrom, med zadržuje vlago ustnic in deluje antibakterijsko. Vonj po melisi vas bo spravil v dobro voljo in nas pomiril. Namesto melise lahko v mazilo dodamo kapljice drugih eteričnih olj (npr. metinega, sivkinega).

 

Sestavine:

  • 2 žlici mandljevega olja
  • pol žlice čebeljega voska
  • pol žličke medu
  • 2 kapljici melisinega eteričnega olja

 

Mandljevo olje in vosek damo v manjšo stekleno posodico, to pa v večjo posodo z vodo, ki jo postavimo na štedilnik. Vodo začnemo segrevati in ko se vosek stopi, ugasnemo ogenj ter v stekleno posodico primešamo še med in dve kaplici melisinega eteričnega olja. Zmes nalijemmo v majhno hranilno posodico oziroma tulec za vazelin.

 

Powered by Bullraider.com

AKTUALNO

Tečaj zeliščarstva 2020

Letos bomo v Divjem vrtu v maju in juniju že tretje leto zapored organizirali daljši in bolj poglobljeni tečaj spoznavanja rastlin. Primeren je za vse tiste, ki želite podrobneje spoznati svet rastlin, dobiti širšo sliko o možnosti njihove uporabe ter biti samostojnejši pri prepoznavi vrst. Poudarek bo na naših avtohtonih rastlinah. Preberi več ...

 

">IMG 2536

 

Vključili smo se v projekt FITOKMETIJE

V mesecu oktobru 2019 smo začeli z izvajanjem projekta Razvoj in uvajanje usposabljanja o zdravilnih rastlinah na učnih kmetijah – FITOKMETIJE, v katerem sodeluje 5 partnerjev. Namen projekta je preučiti možnosti razvoja in poskusno izvesti aktivnosti na kmetijah, ki se nanašajo na področje izobraževanja o okolju in hrani s poudarkom na fitoterapevtskih vsebinah.

Več

Spletna FITOTERAPEVTSKA AMBULANTA

Favn

Eterična olja in zeliščni izdelki
Priporočamo - učenje botanike z igro!

Za delovanje spletne strani uporabljamo joomla sejni piškotek. Namesti se ob obisku spletne strani z unikatno vrednostjo in je nujen za pravilno delovanje spletne strani, zato ga ni mogoče onemogočiti oz. odstraniti. Je sejni (začasni) piškotek, kar pomeni, da se odstrani ob zaprtju vašega brskalnika. V primeru, da sprejemate piškotek, to potrdite s klikom na sprejemam. Še to: piškotki niso škodljivi - ne vsebujejo trojanski konj, virusov ali kakšne druge zlonamerne kode.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information