Melisin vazelin

Mandljevo olje in čebelji vosek ščitita ustnice pred zunanjimi vplivi, npr. vetrom, med zadržuje vlago ustnic in deluje antibakterijsko. Vonj po melisi vas bo spravil v dobro voljo in nas pomiril. Namesto melise lahko v mazilo dodamo kapljice drugih eteričnih olj (npr. metinega, sivkinega).

 

Sestavine:

  • 2 žlici mandljevega olja
  • pol žlice čebeljega voska
  • pol žličke medu
  • 2 kapljici melisinega eteričnega olja

 

Mandljevo olje in vosek damo v manjšo stekleno posodico, to pa v večjo posodo z vodo, ki jo postavimo na štedilnik. Vodo začnemo segrevati in ko se vosek stopi, ugasnemo ogenj ter v stekleno posodico primešamo še med in dve kaplici melisinega eteričnega olja. Zmes nalijemmo v majhno hranilno posodico oziroma tulec za vazelin.

 

Powered by Bullraider.com

AKTUALNO

ZELIŠČNI SPREHOD OB ORIONOVI POTI IN ZELIŠČNEM VRTU PLAHTICA S PREDAVANJEM O KORISTNOSTI MEDICINSKIH GOB

Želite preživeti spomladansko dopoldne na biodiverzitetno bogati Zeliščni kmetiji Plahtica? 

IMG 0062

Več

Zeliščno - divji vikend odklop na kmetiji Vrhivšek, 21.-23.junij 2019

Pridružite se nam na vikend odklopu, v katerem bomo prepoznavali rastline ter njihovo uporabnost. Spoznavali bomo divjo hrano, si ogledali destilacijo zelišč, spali v jurti in si oddahnili v neokrnjeni naravi.

 IMG 3568    Preberi več ...

Spletna FITOTERAPEVTSKA AMBULANTA

Favn

Eterična olja in zeliščni izdelki
Priporočamo - učenje botanike z igro!

Za delovanje spletne strani uporabljamo joomla sejni piškotek. Namesti se ob obisku spletne strani z unikatno vrednostjo in je nujen za pravilno delovanje spletne strani, zato ga ni mogoče onemogočiti oz. odstraniti. Je sejni (začasni) piškotek, kar pomeni, da se odstrani ob zaprtju vašega brskalnika. V primeru, da sprejemate piškotek, to potrdite s klikom na sprejemam. Še to: piškotki niso škodljivi - ne vsebujejo trojanski konj, virusov ali kakšne druge zlonamerne kode.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information