Melisin vazelin

Mandljevo olje in čebelji vosek ščitita ustnice pred zunanjimi vplivi, npr. vetrom, med zadržuje vlago ustnic in deluje antibakterijsko. Vonj po melisi vas bo spravil v dobro voljo in nas pomiril. Namesto melise lahko v mazilo dodamo kapljice drugih eteričnih olj (npr. metinega, sivkinega).

 

Sestavine:

  • 2 žlici mandljevega olja
  • pol žlice čebeljega voska
  • pol žličke medu
  • 2 kapljici melisinega eteričnega olja

 

Mandljevo olje in vosek damo v manjšo stekleno posodico, to pa v večjo posodo z vodo, ki jo postavimo na štedilnik. Vodo začnemo segrevati in ko se vosek stopi, ugasnemo ogenj ter v stekleno posodico primešamo še med in dve kaplici melisinega eteričnega olja. Zmes nalijemmo v majhno hranilno posodico oziroma tulec za vazelin.

 

Powered by Bullraider.com

AKTUALNO

Z divjimi in gojenimi zelišči nad hormonske spremembe

Sobota, 24. avgust 2019 od 15:00–19:00, na kmetiji Vrhivšek

Ste tudi vi med tistimi, ki ugotavljate, da se vam nabirajo maščobe okrog pasu, opažate suho kožo in da vam pada libido? 

Zakaj pride do omenjenih sprememb in kako si na naraven način pomagati, kateri zeliščni pripravek uporabiti in na kakšen način - vse to bodo teme našega sobotnega popoldanskega druženja. 

Več

Spletna FITOTERAPEVTSKA AMBULANTA

Favn

Eterična olja in zeliščni izdelki
Priporočamo - učenje botanike z igro!

Za delovanje spletne strani uporabljamo joomla sejni piškotek. Namesti se ob obisku spletne strani z unikatno vrednostjo in je nujen za pravilno delovanje spletne strani, zato ga ni mogoče onemogočiti oz. odstraniti. Je sejni (začasni) piškotek, kar pomeni, da se odstrani ob zaprtju vašega brskalnika. V primeru, da sprejemate piškotek, to potrdite s klikom na sprejemam. Še to: piškotki niso škodljivi - ne vsebujejo trojanski konj, virusov ali kakšne druge zlonamerne kode.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information