Hrastova kopel

Kopel iz hrastovega lubja je primerna za mastno in nečisto kožo. Zaradi čreslovin in drugih sestavin, ki jih vsebuje, oži pore in čisti kožo. Skorjo nabiramo v maju in juniju, ker se takrat najlažje odlušči. Nabiramo jo po višini debla in ne okrog in okrog, ker bi s tem lahko uničili drevo (preprečili bi pretok hranilnih snovi). Lahko uporabimo skorjo kateregakoli pri nas rastočega hrasta.

Iz hrastovega lubja naredimo prevretek, in sicer tako, da 4 pesti suhega lubja kuhamo v vreli vodi 15 minut, nato pa prevretek zlijemo v vodo za kopanje.  Prijetno in osvežilno kopanje!

Powered by Bullraider.com

AKTUALNO

ZELIŠČNI SPREHOD OB ORIONOVI POTI IN ZELIŠČNEM VRTU PLAHTICA S PREDAVANJEM O KORISTNOSTI MEDICINSKIH GOB

Želite preživeti spomladansko dopoldne na biodiverzitetno bogati Zeliščni kmetiji Plahtica? 

IMG 0062

Več

Zeliščno - divji vikend odklop na kmetiji Vrhivšek, 21.-23.junij 2019

Pridružite se nam na vikend odklopu, v katerem bomo prepoznavali rastline ter njihovo uporabnost. Spoznavali bomo divjo hrano, si ogledali destilacijo zelišč, spali v jurti in si oddahnili v neokrnjeni naravi.

 IMG 3568    Preberi več ...

Spletna FITOTERAPEVTSKA AMBULANTA

Favn

Eterična olja in zeliščni izdelki
Priporočamo - učenje botanike z igro!

Za delovanje spletne strani uporabljamo joomla sejni piškotek. Namesti se ob obisku spletne strani z unikatno vrednostjo in je nujen za pravilno delovanje spletne strani, zato ga ni mogoče onemogočiti oz. odstraniti. Je sejni (začasni) piškotek, kar pomeni, da se odstrani ob zaprtju vašega brskalnika. V primeru, da sprejemate piškotek, to potrdite s klikom na sprejemam. Še to: piškotki niso škodljivi - ne vsebujejo trojanski konj, virusov ali kakšne druge zlonamerne kode.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information