Hrastova kopel

Kopel iz hrastovega lubja je primerna za mastno in nečisto kožo. Zaradi čreslovin in drugih sestavin, ki jih vsebuje, oži pore in čisti kožo. Skorjo nabiramo v maju in juniju, ker se takrat najlažje odlušči. Nabiramo jo po višini debla in ne okrog in okrog, ker bi s tem lahko uničili drevo (preprečili bi pretok hranilnih snovi). Lahko uporabimo skorjo kateregakoli pri nas rastočega hrasta.

Iz hrastovega lubja naredimo prevretek, in sicer tako, da 4 pesti suhega lubja kuhamo v vreli vodi 15 minut, nato pa prevretek zlijemo v vodo za kopanje.  Prijetno in osvežilno kopanje!

Powered by Bullraider.com

AKTUALNO

Z divjimi in gojenimi zelišči nad hormonske spremembe

Sobota, 24. avgust 2019 od 15:00–19:00, na kmetiji Vrhivšek

Ste tudi vi med tistimi, ki ugotavljate, da se vam nabirajo maščobe okrog pasu, opažate suho kožo in da vam pada libido? 

Zakaj pride do omenjenih sprememb in kako si na naraven način pomagati, kateri zeliščni pripravek uporabiti in na kakšen način - vse to bodo teme našega sobotnega popoldanskega druženja. 

Več

Spletna FITOTERAPEVTSKA AMBULANTA

Favn

Eterična olja in zeliščni izdelki
Priporočamo - učenje botanike z igro!

Za delovanje spletne strani uporabljamo joomla sejni piškotek. Namesti se ob obisku spletne strani z unikatno vrednostjo in je nujen za pravilno delovanje spletne strani, zato ga ni mogoče onemogočiti oz. odstraniti. Je sejni (začasni) piškotek, kar pomeni, da se odstrani ob zaprtju vašega brskalnika. V primeru, da sprejemate piškotek, to potrdite s klikom na sprejemam. Še to: piškotki niso škodljivi - ne vsebujejo trojanski konj, virusov ali kakšne druge zlonamerne kode.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information