Nespečnost

Kako si lahko pomagate pri nespečnosti?

1. Pripravite si zeliščne blazinice  proti nespečnosti. Nekaj pesti posušenih  hmeljevih storžkov (ženskih socvetij, nabiramo jih avgusta) damo v platneno ali bombažno vrečko, ki jo zapremo in položimo pod vzglavnik. Lahko dodamo tudi posušene dele drugih rastlin s pomirjujočim učinkom (šentjanževko, meliso, baldrijan, sivko).

Teža glave sprosti eterična olja, ki delujejo pomirjujoče. Menda takšne blazinice precej  izboljšajo spanec ter jih lahko brez zadržkov uporabljamo tudi pri otrocih. 

Ko eterična olja izhlapijo in učinek popusti, zamenjajmo polnilo s svežim.

Powered by Bullraider.com

AKTUALNO

Zeliščno - divji vikend odklop na kmetiji Vrhivšek, 21.-23.junij 2019

Pridružite se nam na vikend odklopu, v katerem bomo prepoznavali rastline ter njihovo uporabnost. Spoznavali bomo divjo hrano, si ogledali destilacijo zelišč, spali v jurti in si oddahnili v neokrnjeni naravi.

 IMG 3568    Preberi več ...

Spletna FITOTERAPEVTSKA AMBULANTA

Favn

Eterična olja in zeliščni izdelki
Priporočamo - učenje botanike z igro!

Za delovanje spletne strani uporabljamo joomla sejni piškotek. Namesti se ob obisku spletne strani z unikatno vrednostjo in je nujen za pravilno delovanje spletne strani, zato ga ni mogoče onemogočiti oz. odstraniti. Je sejni (začasni) piškotek, kar pomeni, da se odstrani ob zaprtju vašega brskalnika. V primeru, da sprejemate piškotek, to potrdite s klikom na sprejemam. Še to: piškotki niso škodljivi - ne vsebujejo trojanski konj, virusov ali kakšne druge zlonamerne kode.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information