Vnetje spodnjih sečil (mehurja, sečnice), pekoče uriniranje

Z naslednjo čajno mešanico lahko zaustavite vnetje sečil v začetni fazi in s tem preprečite uporabo antibiotikov.

Za vnetje spodnjih sečil (mehurja in sečnice) je značilno pogosto tiščanje na vodo z majhno količino urina, zraven pa je najobičajneje (ni pa nujno) prisotna tudi pekoča bolečina.

Potrebujete čajno mešanico z naslednjim razmerjem rastlin:

  • korenina regrata (Taraxacum officinale) - 3 deli,
  • njivska preslica (Eqiusetum arvense) - 7 delov.

2 zvrhani žlički posušene in zdrobljene mešanice damo v lonček vode (2,5 dl) in segrevamo do vretja. Pustimo rahlo vreti še 5 minut, nato ugasnemo. Precedimo in počasi popijemo. Tak čaj pijemo trikrat na dan vsaj en teden. Po njem bomo pogosteje in obileje urinirali.

Če po tednu dni uporabe čaja vnetje še ni povsem ozdravljeno (če pa se stanje slabša, pa še prej), se oglasite pri zdravniku, da vam predpiše antibiotike. S tem čajem se lahko tudi dopolnilno zdravite (ob antibiotikih) in s tem izboljšate učinkovitost osnovnega zdravljenja.

Powered by Bullraider.com

AKTUALNO

Tečaj zeliščarstva 2020

Letos bomo v Divjem vrtu v maju in juniju že tretje leto zapored organizirali daljši in bolj poglobljeni tečaj spoznavanja rastlin. Primeren je za vse tiste, ki želite podrobneje spoznati svet rastlin, dobiti širšo sliko o možnosti njihove uporabe ter biti samostojnejši pri prepoznavi vrst. Poudarek bo na naših avtohtonih rastlinah. Preberi več ...

 

">IMG 2536

 

Vključili smo se v projekt FITOKMETIJE

V mesecu oktobru 2019 smo začeli z izvajanjem projekta Razvoj in uvajanje usposabljanja o zdravilnih rastlinah na učnih kmetijah – FITOKMETIJE, v katerem sodeluje 5 partnerjev. Namen projekta je preučiti možnosti razvoja in poskusno izvesti aktivnosti na kmetijah, ki se nanašajo na področje izobraževanja o okolju in hrani s poudarkom na fitoterapevtskih vsebinah.

Več

Spletna FITOTERAPEVTSKA AMBULANTA

Favn

Eterična olja in zeliščni izdelki
Priporočamo - učenje botanike z igro!

Za delovanje spletne strani uporabljamo joomla sejni piškotek. Namesti se ob obisku spletne strani z unikatno vrednostjo in je nujen za pravilno delovanje spletne strani, zato ga ni mogoče onemogočiti oz. odstraniti. Je sejni (začasni) piškotek, kar pomeni, da se odstrani ob zaprtju vašega brskalnika. V primeru, da sprejemate piškotek, to potrdite s klikom na sprejemam. Še to: piškotki niso škodljivi - ne vsebujejo trojanski konj, virusov ali kakšne druge zlonamerne kode.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information