Vnetje spodnjih sečil (mehurja, sečnice), pekoče uriniranje

Z naslednjo čajno mešanico lahko zaustavite vnetje sečil v začetni fazi in s tem preprečite uporabo antibiotikov.

Za vnetje spodnjih sečil (mehurja in sečnice) je značilno pogosto tiščanje na vodo z majhno količino urina, zraven pa je najobičajneje (ni pa nujno) prisotna tudi pekoča bolečina.

Potrebujete čajno mešanico z naslednjim razmerjem rastlin:

  • korenina regrata (Taraxacum officinale) - 3 deli,
  • njivska preslica (Eqiusetum arvense) - 7 delov.

2 zvrhani žlički posušene in zdrobljene mešanice damo v lonček vode (2,5 dl) in segrevamo do vretja. Pustimo rahlo vreti še 5 minut, nato ugasnemo. Precedimo in počasi popijemo. Tak čaj pijemo trikrat na dan vsaj en teden. Po njem bomo pogosteje in obileje urinirali.

Če po tednu dni uporabe čaja vnetje še ni povsem ozdravljeno (če pa se stanje slabša, pa še prej), se oglasite pri zdravniku, da vam predpiše antibiotike. S tem čajem se lahko tudi dopolnilno zdravite (ob antibiotikih) in s tem izboljšate učinkovitost osnovnega zdravljenja.

Powered by Bullraider.com

AKTUALNO

Z divjimi in gojenimi zelišči nad hormonske spremembe

Sobota, 24. avgust 2019 od 15:00–19:00, na kmetiji Vrhivšek

Ste tudi vi med tistimi, ki ugotavljate, da se vam nabirajo maščobe okrog pasu, opažate suho kožo in da vam pada libido? 

Zakaj pride do omenjenih sprememb in kako si na naraven način pomagati, kateri zeliščni pripravek uporabiti in na kakšen način - vse to bodo teme našega sobotnega popoldanskega druženja. 

Več

Spletna FITOTERAPEVTSKA AMBULANTA

Favn

Eterična olja in zeliščni izdelki
Priporočamo - učenje botanike z igro!

Za delovanje spletne strani uporabljamo joomla sejni piškotek. Namesti se ob obisku spletne strani z unikatno vrednostjo in je nujen za pravilno delovanje spletne strani, zato ga ni mogoče onemogočiti oz. odstraniti. Je sejni (začasni) piškotek, kar pomeni, da se odstrani ob zaprtju vašega brskalnika. V primeru, da sprejemate piškotek, to potrdite s klikom na sprejemam. Še to: piškotki niso škodljivi - ne vsebujejo trojanski konj, virusov ali kakšne druge zlonamerne kode.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information