Začetno vnetje ušes pri otrocih

Na ta način sem pri hčeri (4 leta) pozdravila vnetje ušes, ko jo je zunaj prepihalo in je popoldan začela tožit, da jo zelo boli uho. Po treh urah je bila dobra. Uradno vam prvega dela terapije ne upam priporočiti, čeprav sem ga prakticirala (pri nas brez težav), drugi del (gretje) pa je tradicionalno preizkušen in varen za uporabo pri otrocih.

Potek terapije:

  • Najprej v uho kapnemo 2% raztopino eteričnega olja origana v poljubnem olju ( če ne veste, kako bi to pripravili, si postopek lahko preberete v knjigi Zeliščar na sprehodu in sicer pri receptu Olje proti glivicam na nohtih, str. 91).
  • Potem pa, da lajšamo bolečine, surovo čebulo razrežemo na kose, jih z roko sploščimo in zavijemo v krpo. Krpo dobro prelikamo z obeh strani. Toplo (toliko, da jo lahko brez bolečin držimo na ušesu), damo pod trak za lase, ki ga damo otroku na glavo. Ko se ohladi, lahko postopek ponovimo, dokler otroka uho ne neha boleti (v najinem primeru je bilo to dvakrat). 

 Ta način zdravljenja vam priporočam pri otrocih, starejših od treh let, saj je pri mlajših uporaba eteričnih olj odsvetovana. Zdravniki sicer odsvetujejo kapljanje domačih pripravkov v uho, ker je to lahko nevarno, če je predrt bobnič, česar pa laiki ne moremo videti. Simptoma počenega bobniča sta sicer vročina in hude bolečine v ušesu. Na vas je torej, ali boste sprejeli to tveganje. Je pa eterično olje origana močno antiseptično in bo torej po mojem mnenju pomagalo ne glede na to, ali gre za virusno ali bakterijsko vnetje. Moje mnenje glede vnetja ušes je tudi, da je dobro počakati čez prvo noč, saj do zjutraj pogosto spontano izzveni. Bolečine pa lahko lajšate s čebulno prevezo, opisano zgoraj, tudi če ne boste ničesar kapali v uho. Če z ušeskom še naslednji dan ne bo bolje, pa se le oglasite pri zdravniku.

 

Andreja Papež Kristanc

Powered by Bullraider.com

AKTUALNO

Z divjimi in gojenimi zelišči nad hormonske spremembe

Sobota, 24. avgust 2019 od 15:00–19:00, na kmetiji Vrhivšek

Ste tudi vi med tistimi, ki ugotavljate, da se vam nabirajo maščobe okrog pasu, opažate suho kožo in da vam pada libido? 

Zakaj pride do omenjenih sprememb in kako si na naraven način pomagati, kateri zeliščni pripravek uporabiti in na kakšen način - vse to bodo teme našega sobotnega popoldanskega druženja. 

Več

Spletna FITOTERAPEVTSKA AMBULANTA

Favn

Eterična olja in zeliščni izdelki
Priporočamo - učenje botanike z igro!

Za delovanje spletne strani uporabljamo joomla sejni piškotek. Namesti se ob obisku spletne strani z unikatno vrednostjo in je nujen za pravilno delovanje spletne strani, zato ga ni mogoče onemogočiti oz. odstraniti. Je sejni (začasni) piškotek, kar pomeni, da se odstrani ob zaprtju vašega brskalnika. V primeru, da sprejemate piškotek, to potrdite s klikom na sprejemam. Še to: piškotki niso škodljivi - ne vsebujejo trojanski konj, virusov ali kakšne druge zlonamerne kode.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information