Knjige o zdravilnih in drugih rastlinah

 

Knjige;

Zdravilne rastline na Slovenskem dr. Katja Galle Toplak, Ljubljana, Mladinska knjiga, 2002 Knjiga je odlična in napisana na strokoven, a vseeno razumljiv način. Odlično je poglavje o rastlinskih učinkovinah ter poglavje o splošni izdelavi pripravkov (še posebej so navedeni enostavni pripravki za nego kože in las). Pri posameznih predstavitvah rastlin so (med drugim) navedene sestavine in opisano njihovo učinkovanje. Prav tako avtorica omenja sorodne vrste in njihovo uporabnost. Povezava med rastlinskimi učinkovinami in njihovim delovanjem je bistvena prednost te knjige, saj bralec lahko razume osnovno strokovno logiko uporabe zdravilnih rastlin. 310 strani.

Domača lekarna patra Simona Ašiča, Recepti Prenovljena izdaja, prenovil Jože Kukman, 5. ponatis, Društvo Mohorjeva družba, 2013  Knjiga opisuje nekaj splošnih metod za domače zdravljenje, sicer pa so v njej domači recepti za številne bolezni. Recepti so opisani zelo na kratko, vsebujejo pa splošno dostopne sestavine. Pogosto jim manjka natančnejše navodilo predvsem glede časa uporabe. 518 strani.  AsicRecepti
Drevesa in grmi jadrana dr. Robert Brus, Založba Modrijan, 2012
 V knjigi je monografsko predstavljenih 126 drevesnih in grmovnih vrst, ki rastejo ob vzhodni jadranski obali. Predstavitve rastlin so zelo natančne, saj so poleg podrobnega tekstovnega opisa prikazane tudi fotografije rastlin v različnih stopnjah razvoja. To omogoča dejansko prepoznavo rastlin v naravi. Zelo všečno je tudi to, da so omenjene natančne lokacije, kjer rastline uspevajo in kjer so bile posnete fotografije. Podpoglavja o uporabnosti predstavljenih rastlin še povečajo vrednost te knjige. Na kratko: strokovno, uporabno in visokokakovostno branje, ki odseva izredno znanje in trud avtorja. Knjigo je priporočljivo vzeti na dopustovanje ob Jadranu.  IMG 0002
       

Powered by Bullraider.com

AKTUALNO

Z divjimi in gojenimi zelišči nad hormonske spremembe

Sobota, 24. avgust 2019 od 15:00–19:00, na kmetiji Vrhivšek

Ste tudi vi med tistimi, ki ugotavljate, da se vam nabirajo maščobe okrog pasu, opažate suho kožo in da vam pada libido? 

Zakaj pride do omenjenih sprememb in kako si na naraven način pomagati, kateri zeliščni pripravek uporabiti in na kakšen način - vse to bodo teme našega sobotnega popoldanskega druženja. 

Več

Spletna FITOTERAPEVTSKA AMBULANTA

Favn

Eterična olja in zeliščni izdelki
Priporočamo - učenje botanike z igro!

Za delovanje spletne strani uporabljamo joomla sejni piškotek. Namesti se ob obisku spletne strani z unikatno vrednostjo in je nujen za pravilno delovanje spletne strani, zato ga ni mogoče onemogočiti oz. odstraniti. Je sejni (začasni) piškotek, kar pomeni, da se odstrani ob zaprtju vašega brskalnika. V primeru, da sprejemate piškotek, to potrdite s klikom na sprejemam. Še to: piškotki niso škodljivi - ne vsebujejo trojanski konj, virusov ali kakšne druge zlonamerne kode.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information