Cvetlična jelly dišava

 

Odišavite dom s preprostimi sestavinami. Vse dobite v najbližji trgovini, le kakšno eterično olje morate imeti doma. Jaz uporabljam Favnova, ki so izredno kakovostna. Izdelek lahko podarite komu kot domače darilo, ampak je primerno bolj za zimske mesece, v poletju se na visoki temperaturi želatina namreč hitro stali.

 

Potrebujete:

  • 3 dl vode,
  • manjšo pest borovnic ali barvila za hrano,
  • želatino v lističih ali prašku (1 zavitek),
  • sol,
  • suho cvetje,
  • eterična olja po izbiri (jaz sem uporabila limeto, jelko, sivko in limonsko travo - vsakega posebej).

 

Priprava: Borovnice pretlačite in zalijete zmalo vode. Obarvano tekočino čez krpico precedite v lonček za kuhanje. Dodate 4-5 žličk soli (da se žele ne bo pokvaril) in dobro premešate. Nato v tekočino dodate še želatino (če uporabljate tisto v lističih, pustite nekaj minut, da nabrekne), nato daste vse skupaj na ogenj in mešate toliko časa, da se sol in želatina stopita. Nato počakate, da se tekočina ohladi do tople temperature in jo nalijete v steklene posodice. Takoj dodate v vsako posodico še 5-10 kapljic želenega eteričnega olja, dobro premešate in okrasite s suhim cvetjem, kamenčki in podobnim. Zaprete (da eterična olja ne izhlapevajo) in ohladite, da se želatina strdi. Ko želite, posodico odprete in jo postavite v prostor, ki ga želite odišaviti.

 

 

 

Powered by Bullraider.com

AKTUALNO

Z divjimi in gojenimi zelišči nad hormonske spremembe

Sobota, 24. avgust 2019 od 15:00–19:00, na kmetiji Vrhivšek

Ste tudi vi med tistimi, ki ugotavljate, da se vam nabirajo maščobe okrog pasu, opažate suho kožo in da vam pada libido? 

Zakaj pride do omenjenih sprememb in kako si na naraven način pomagati, kateri zeliščni pripravek uporabiti in na kakšen način - vse to bodo teme našega sobotnega popoldanskega druženja. 

Več

Spletna FITOTERAPEVTSKA AMBULANTA

Za delovanje spletne strani uporabljamo joomla sejni piškotek. Namesti se ob obisku spletne strani z unikatno vrednostjo in je nujen za pravilno delovanje spletne strani, zato ga ni mogoče onemogočiti oz. odstraniti. Je sejni (začasni) piškotek, kar pomeni, da se odstrani ob zaprtju vašega brskalnika. V primeru, da sprejemate piškotek, to potrdite s klikom na sprejemam. Še to: piškotki niso škodljivi - ne vsebujejo trojanski konj, virusov ali kakšne druge zlonamerne kode.

- podrobne informacije..

- pravna podlaga (ZEKom-1)

- smernice informacijskega pooblaščenca

  Sprejemam piškotke.
EU Cookie Directive Module Information