Želimo živeti zdravo, vendar imamo toliko zaposlitev, da kosilo med tednom običajno pripravimo po najhitrejšem postopku. Tukaj bom z vami (in s sabo) delila nekaj idej za hitra kosila. Pa začnimo!
Polenta s paradižnikovo omako (in solato) za 4 osebe
Polento skuhamo v vreli vodi. Omako pripravimo tako, da na olju do mehkega popražimo zrezano čebulo (po potrebi dodamo malo vode). Nato čebulo zalijemo s paradižnikovo mezgo cca. 500 g, dodamo še 2 dl vode. Pustimo, da vre nekaj časa (cca 10 min), nato solimo po želji in zmiksamo s paličnim mešalnikom. Če imamo še solato in dovolj časa, si jo lahko naredimo za zraven.
Čas kuhanja: 15-20 minut, solata cca 15 min
Strošek (december 2023): polenta 250 g = cca 30 centov, paradižnikova mezga cca 1 eur, čebula 40 centov, olje/sol cca 50 centov, skupaj = 2,20 eur