Marelična marmelada

Ni jih čez domače marelice, pa tudi čez marelično marmelado ne. Moj tast ima čudovito marelico, ki obilno rodi, in to na Gorenjskem! Kotna, zavetna lega med teraso in hišo ji očitno zelo prija. Enkrat do dvakrat letno jo sicer poškropi (obvezno proti cvetni moniliji) in to zadošča za to čudovito drevo, saj jo imajo že leta. Sicer sem sama odločno proti škropljenju, ampak v tem primeru pa skoraj oprostim, saj drevo res odlično uspeva. In bolje to, kot pa da kupujem še večkrat škropljene in neokusne tuje marelice, ki so do nas pripotovale dolgo pot.

Tako da, ja, naredila sem marelično marmelado za vse in marelično kašo za Zalo. Je pa zanimivo, da svežih, vrhunskih marelic sploh ne mara, medtem ko ji gre kisel ribez zelo v slast.

IMG_0418

Ta vnos je bil objavljen v Kmečko življenje. Zaznamek za trajno povezavo.