Predavanje/delavnica divji plodovi in semena v kulinariki, 16.10.2015

Še ena čudovita delavnica je za nami. Po uro in pol trajajočem predavanju o uporabnosti divjih plodov in semen smo veliko stvari preizkusili še v živo. Najprej smo degustirali različne likerje, plodove, marmelade in kuhana semena navadnega ščira. Potem smo se lotili priprave želodovih sladkih kroglic, bistrega soka iz črnega trna, octovčeve limonade in predelave šipka od A do Ž.

Vsi udeleženci so izredno zavzeto sodelovali, sicer nam ne bi uspelo narediti in poizkusiti vsega. Tri udeleženke so med drugim pridno izkoščičevale črni trn in žrtvovale svoje nohte. Sokovnik bi zahteval nekoliko bolj izkušeno roko kot je moja, da bi bil sok res bister – na koncu smo pili zelo trpek smoothie. Moram povedati, da sem doma ostanke (tropine) črnega trna prelila z vrelo mešanico sladkorja in vode, ker sem hotela narediti kis. Preden sem dodala kvas, sem tekočino poskusila in bila je odlična! Nič trpka, sok pa je spominjal na višnjevega. Tako da bistri sok iz črnega trna je prav zares špica! Sicer pa najlepša hvala vsem za pomoč pri pomivanju in čiščenju na koncu, da sem šla lahko čimprej domov k mojima malčkoma. Sicer bi sama gotovo delala vsaj še eno uro. Se že veselim ponovitve te delavnice drugo leto, ker so bili letos udeleženci prav navdušeni!

Ta vnos je bil objavljen v Izvedene delavnice in predavanja. Zaznamek za trajno povezavo.

1 Odgovor na Predavanje/delavnica divji plodovi in semena v kulinariki, 16.10.2015

  1. mkralj says:

    Na delavnici Divji plodovi sem izvedela veliko novega, degustirali smo različne izdelke in jih tudi sami pripravljali. Predavateljica Andreja je bila odlična. :)
    Priporočam obisk delavnice!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja