1. otroška delavnica v Kranju, 20.4.2016

V Divjem vrtu smo organizirali prvo otroško delavnico v Kranju, bodo pa do septembra potekale še vsako tretjo sredo v mesecu.

No, glede na število udeležencev je delavnica postala družinska.:) Ob štirih smo se razparcelirana družina zbrali na izhodišču in naša prva ugotovitev je bila, da smo zelo lačni in da  bo najprej na vrsti malica. Zato smo hitro nabrali malo hmelja, smrdljivke, čemaža, zajčje deteljice, belega slizka, česnovke in travniške penuše. Potem smo splezali na hribček, si v mehki travici postlali in iz rastlin zamešali dva namaza – enega s skuto in drugega s sirnim namazom. Še kruh in voda in to je bilo naše kosilo. Mali Svit, ki sicer ni največji navdušenec nad zeleno listnato zelenjavo, je z največjim navdušenjem jedel čemaževe in lipove zvitke s skuto. Zala pa je uživala v čudovitih metuljčkih, ki smo jih naredili. No, na koncu se je le odločila, da jih bo tudi pojedla.

Potem smo nabrali še popke ivanjščic in popke čemaža za vlaganje, pa še liste smrdljivke za solato. Mala dva sta vmes odkrila skrivališče škrata pod velikim drevesom in sta imela mnogo za opraviti z njim.

Delavnica je bila zelo luštna in tudi če bo druga spet samo družinska, ne bomo imeli nič proti – mi jo bomo vseeno imeli!;)

 

Ta vnos je bil objavljen v Izvedene delavnice in predavanja. Zaznamek za trajno povezavo.