V Cerknici je bilo luštno – delavnica 29.5.2016

Problem te čudovito zasnovane delavnice je bil v tem, da se je večina udeležencev prijavila nanjo po roku za prijavo. In tako smo odpovedali obisk v hiši izročila in divje kosilo ter se odločili samo za sprehod s tremi prijavljenimi udeleženkami in mini divjim prigrizkom. No, na koncu se nas je nabralo 10 odraslih in trije otroci, tako da smo bili kljub slabi napovedi kar številčna druščina.

Na začetku so nas čudovito postregle domačinke iz Notranjske okuševalnice, ki so nam pripravile okusne čemaževe nadevančke, jabolčne vrtnice in neverjetno zelene koprivove biskvitne trikotnike, pa limonado, jabolčni sok in še kaj. Medtem ko sem se jaz v glavnem ukvarjala z najinima otrokoma, je Luka strokovno vodil. Divjo malico sem pa imela jaz čez in ustvarili smo presenetljivo dobro sladico iz kisle smetane, kromačevega sirupa, mete, brestovolistnega oslada in limone. Pa klasičen namaz iz kisle smetane in zelišč na toastih.

Vreme je bilo super, pihalo je in bilo pretežno oblačno, tako da se je bilo prav prijetno sprehajati po odprtih travnikih v okolici fascinantnega Cerkniškega jezera.

Ta vnos je bil objavljen v Izvedene delavnice in predavanja. Zaznamek za trajno povezavo.