Delavnica Planica, 10.6.2017

Pa je za nami še ena delavnica v Planici, mislim, da že peto leto zapored.

Vesela sem, ker se udeleženci vračajo na naše aktivnosti. Tokrat jih je bilo devet, od tega samo dve udeleženki prvič.

Kljub temu, da je bila napoved nekoliko plohasta in so zjutraj na poti do Planice že padale prve kaplje, se nas je vreme usmililo in na koncu smo se morali še skrivati pred soncem.:)

Luka je pridno razlagal o rastlinah, jaz pa sem tu in tam kaj dodala in izkopavala, kar je bilo za pokazati. Prvič smo tu našli tudi topinambur, invazivno rastlino z užitnimi gomolji. Tu so rastline naredile zelo velike gomolje, primerljive z gomolji topinamburja, ki zraste na vrtu.

Malica je bila pa sploh odlična. Jedli smo lipove kanapejčke ter tortilje z mungusom (malim rdečim fižolom), kislo smetano, olivnim oljem, soljo in divjo zelenjavo. Še posebej se je zraven dobro podala divja kumina. Potem pa še skledice iz konopljine, ajdove in črne moke ter z nadevom iz skute, sladke smetane in sladkorja, okrašeno s svežimi borovnicami in divjim cvetjem, mmm …. Pa osvežilni sirup iz cvetov judeževega drevesa in robinije…

Po delavnici se nekateri udeleženci niso mogli utrgati od nabiranja rastlin, mi pa smo jo mahnili še proti Zelencem, kjer smo našli koničaste smrčke, dišeči kromač in videli gada ter šarenke…

S sabo sva imela tudi Svita in Zalo, ker je bila z nami še ena mala udeleženka. Otroci so bili tako pridni in tudi sodelovali so, predvsem pri pripravi hrane, da je dan izpadel naravnost čudovito!:)

Ta vnos je bil objavljen v Izvedene delavnice in predavanja. Zaznamek za trajno povezavo.